Lär känna Lilla Fässbergsdalen! 17 september

Lilla Fässbergsdalen. Foto Leif Lithander

Samband och Sammanhang i Naturen

Söndag 17 september kl. 13

Promenad mestadels i lätt terräng i Lilla Fässbergsdalen där Leif Lithander guidar oss. Samling vid vägen in i Fässbergs By, mitt emot Plantagen.

Lilla Fässbergsdalen utgör en värdefull natur- och kulturmiljö som vi värnar. Den är en viktig del i den grönkil som sträcker sig från Kungsbacka i söder och ända in i storstadens centrum och Slottskogen. Tremilaparken har kilen fått heta i LONA-projektet för Slottskogen-Sandsjöbackakilen. Större delen av grönkilen består av naturreservat med Sandsjöbacka naturreservat söder om Fässbergsdalen och Änggårdsbergens naturreservat norr om. För att kunna förflytta sig obehindrat, i norra spetsen av den gröna kilen, är flora och fauna beroende av att länken genom Fässbergsdalen fungerar. Läs mer

Dela

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.