Enkäter till politiker i Mölndals stad

Under våren och hösten 2021 har vår Hållbarhetsgrupp skickat ut fyra enkäter till alla politiker (94 stycken) i Mölndal. Svarsfrekvensen var dessvärre låg, besvarades av mellan 10 och 28 personer. Det är därför svårt att dra några slutsatser av svaren. Bland de som svarat kan man dock se ett hyggligt klimatengagemang. Svaren var anonyma så vi vet inte hur de fördelas partipolitiskt.

Under våren planerar Naturskyddsföreningens Mölndalskrets att gå ut med en enkät till alla partier inför valet. Om du har förslag på frågor så maila gärna till oss: molndal@naturskyddsforeningen.se

Här nedan kan du se vilka frågor som ställdes, fördelning av svar och även ta del av extra information via länkar.

  1. Naturskyddsföreningen ställer frågan – om klimatet & flyget

Det är många som vill använda argumentet att flygtrafiken globalt sett står för en ganska liten del av de totala globala utsläppen av växthusgaser, och att det därför har mindre betydelse om vi svenskar fortsätter att flyga i samma omfattning som vi har gjort de senaste åren. Men att flyget står för en mindre andel av de totala globala utsläppen beror på att det procentuellt sett är ganska få människor på jorden som har råd att flyga. Varje svensk släpper i genomsnitt ut ca 1 ton växthusgaser (CO2e) per person och år, enbart via flygresor. Det är fem gånger så mycket som genomsnittet i världen. Håll då också i minnet att en hållbar personlig utsläppsbudget ligger på totalt 1-2 ton CO2e per person och år! Att avstå från flygresor är ett effektivt sätt att snabbt minska sina personliga utsläpp.

 

Fråga:

Skulle du kunna tänka dig att flyga mindre under 2021 och framåt, för att minska dina personliga utsläpp av växthusgaser och på så vis bidra till minskade lokala och globala utsläpp?

Svar: (28 st)

Enkätsvar: om klimatet & flyget (Mölndal 2021)

 

EXTRA INFORMATION OM FLYGRESOR & KLIMAT 

För information och argument kring just flygresor, besök gärna: https://vihallerosspajorden.se/om-flyg-och-klimat/

För att beräkna dina olika resors klimatavtryck (oavsett transportmedel), besök gärna:

https://klimatsmartsemester.se

För att beräkna dina personliga utsläpp av växthusgaser per person och år, besök gärna:

https://www.klimatkontot.se

 

 

 

 

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.